koken met stoom / stoomkoken

Version Français
V-ZUG Combi-Steam HSL & Combair-Steam S
Het merk & de verdeler

Opgelet.

De Vzug ovens Combair Steam S worden opgesplitst in:

     Combair Steam HSL - zelfde bediening en automatische programma's als een Combi Steam XSL, en
     Combair Steam SE - gelijkaardige bediening maar zonder temperatuursonde

De SL series (Super de Luxe) krijgen een kleuren display, - de SE series een oranje/zwaer display.

Vraag aanvullende informatie bij uw dealer.

 
Aan de buitenkant

Mooie, evenwichtige en elegante vormgeving voor de Combi-Steam SL
en een robuuster, enigszins professionele look voor de Combair-Steam S.
Beide toestellen zijn verkrijgbaar in een combinatie van
(donker) spiegelglas + inox, hetzij volledig spiegelglas.
De handgreep is aangepast hetzij inox, hetzij zwart passend
bij het donkere glas.
Zowel de kleinere als de grote versie hebben een doorzichtige ruit in
de ovendeur zodat elke bereiding visueel kan gevolgd worden.
Eenvoudig en efficiënt display.
Functie symbolen (temp°, klok, kookwekker enz.) in wit.
Tiptoetsen om ovenlicht, temp°, functies en klok te bedienen,
en één draaiknop waarmee temperatuur en tijd ingesteld en bevestigd
wordt. - Temperatuur en tijdsaanduiding digitaal in oranje.

Inbouwafmetingen:
• “Combi-Steam HSL” – 381 x 560 x 550.
• “Combair-Steam SE” – 600 x 560 x 550.

Combi Steam HSL LR 

              Combi Steam HSL 38cm / Nieuw Design

 
Ovenfuncties

Stoom.
Idem voor “Combi-Steam SL” en “Combair-Steam S”.

Puur stoom.
Temperatuurbereik tussen 30 en 100°, per 1°C regelbaar.
De stoomfunctie kan gestuurd worden met de kerntemperatuursonde.

Regenereren.
Idem voor “Combi-Steam SL” en “Combair-Steam S”.

Temperatuurbereik tussen 100 en 150°.
Opwarmen van eerder bereide (onderdelen van) gerechten of borden
met bereide maar afgekoelde aardappelen, groenten, vlees of vis.
Eveneens geschikt om bevroren gerechten te bereiden.
Het regenereren van bereide producten kan gestuurd worden
dmv. de kerntemperatuursonde.

combis_vzug_food.jpg

Profi Bakken.
Idem voor “Combi-Steam SL” en “Combair-Steam S”.

Temperatuurbereik tussen 100 en 230°.
Bakken van (grote) broden met gistdeeg en zuurdesem, zoals in de oven
van een professionele bakker.
Het rauwe deeg wordt op een bakplaat of in een bakvorm in de oven geschoven.
In een eerste bewerking wordt het deeg gestoomd en vervolgens in een tweede fase gebakken aan een temperatuur van 210 tot 230°.
Deze functie is eveneens aangewezen voor het bakken van vers of diepgevroren bladerdeeggebak.

Warmelucht.
Idem voor “Combi-Steam SL” en “Combair-Steam S”.

Temperatuurbereik tussen 30 en 230°.
Warmelucht die wordt opgewekt door een weerstand circuleert dmv. een warmelucht blazer gelijkmatig door de ovenruimte.
Door de perfect luchtcirculatie kan er probleemloos op twee niveaus tegelijk gebakken worden.
Geschikt voor alle klassieke warmelucht breidingen.
De warmelucht functie kan gestuurd worden dmv. de kerntemperatuursonde.
Dat geeft de mogelijkheid om grotere stukken vlees (rosbief, gebraad, lamsbout ea., te bereiden aan lage temperatuur, maar waarbij u het einde van de gaartijd moeilijk kunt inschatten.

Vochtige warmelucht .
Idem voor “Combi-Steam SL” en “Combair-Steam S”.

Temperatuurbereik tussen 30 en 230°.
De vochtige atmosfeer die in de oven ontstaat bij het bereiden van een ovenschotel of een gratin, blijft optimaal behouden.
Eveneens geschikt voor het bakken van (gevuld) bladerdeeggebak – bvb. ‘bouché à la reine’.
Deze functie kan gestuurd worden dmv. de kerntemperatuursonde.
Eveneens geschikt voor braden tegen lage temperatuur.

Warmelucht plus stoom.
Idem voor “Combi-Steam SL” en “Combair-Steam S”.

Temperatuurbereik tussen 30 en 230°.
Aan de klassieke warmelucht functie kan stoom toegevoegd worden, wanneer men dat wenst en hoe lang men wenst.
Deze functie is bijzonder geschikt voor het bereiden van ietwat droog vlees of gevogelte.
Bvb. kippen(wit), fazant, parelhoen ed..  
Deze functie kan gestuurd worden dmv. de kerntemperatuursonde.
Eveneens geschikt voor braden tegen lage temperatuur.

Zowel bij de “Combi-Steam SL” als bij de “Combair-Steam S” wordt elke functie waarbij stoom opgewekt wordt, gestuurd door een klimaatsensor die zorgt voor een ideale vochtbalans in de oven.

Lees meer...
 
Evaluatie & prijs

Pluspunten.

combairsteamfl_60.jpg

        Combair-Steam S / Nieuw design 

• Toestellen met bijzonder mooi design.
• Logische en eenvoudige bediening.
• Relatief grote ovenruimte voor de Combi-Steam SL, - vorstelijk grote ovenruimte voor de Combair-Steam S.
• Bijzonder snelle stoomopwekking buiten de ovenruimte – binnen de 2min!
• Beide ovens bereiken ook zeer snel warmelucht temperaturen.
• Wijze waarop stoom gereduceerd en afgekoeld wordt na afloop van een bereiding.
• Leegmaken van de boiler na een bereiding, wat risico op kalkaanslag sterk verminderd.
• Klimaatsensor.
• De Gourmetfunctie van de Combi-Steam SL waarmee werkelijk verbluffend kookwerk kan gerealiseerd worden.
• De ‘malsgaarfunctie’ die via tijd én temperatuursonde gestuurd wordt.
• De verkrijgbare diepe gastronorm bakjes (optioneel).
• Zwitserse precisie en kwaliteit.

Minpunten.

Dat is alweer zeer moeilijk.
Is er misschien een gebruiker die dit leest en wél enkele minpunten kan aangeven?

Misschien kunnen sommigen de prijzen als minpunt aanzien.
Hoewel, - voor wat hoort wat. 

Lees meer...
 
Aan de binnenkant

Ovenkuip van 34 liter voor de “Combi-Steam SL”.
Een relatief grote ovenruimte omdat in het toestel ook een boiler (warmwater generator) én de elektronica voor de diverse warmelucht functies een plaats moesten krijgen.

De grote “Combair-Steam S” heeft een ovenruimte van liefst 56 liter.
Elektronica en vooral het waterreservoir werden bij dit toestel anders ingebouwd, waardoor men de oven maximaal ruimte kon geven.

combisteamfl_38_open.jpg

       Regenereren in de Combi Steam SL

Bij beide toestellen is de wijze van stoom opwekken is dezelfde als bij de pure stoomoven, de “Steam S”.
Onbetwistbaar voordeel van het opwekken van stoom buiten de ovenruimte is dat de gekozen oventemperatuur veel nauwkeuriger zal zijn dan bij de zg. “druppelsystemen” (water druppelt op een warme generator in de ovenruimte).

De ‘Steam S’ is, zoals de andere ovens met stoomfunctie van V-ZUG, uitgerust met een gepatenteerd Electronis Steam System.
Het schema daarvan zie u onderstaand.

ess_grafiek.jpg

Voordelen;
- De stoom wordt efficiënter en nauwkeuriger geproduceerd, wat een zeer preciezer regeling van de gevraagde temperatuur garandeert.
- Snel bereiken en aanpassen van de atmosfeer in de oven.
- Automatische aanpassing van de atmosfeer in de oven in functie van type en volume van de te bereiden producten.
- De externe stoomgenerator voorkomt dat er kalkresidu in de oven achterblijft.

Lees meer...
 
Toebehoren

Inbegrepen toebehoren voor de Combi-Steam SL:

1 Geperforeerde schaal 2/3GN (gastronorm).
1 Bakplaat (en opvangschaal bij stomen) verchroomd staal 2/3GN.
2 Draadroosters 2/3GN

vzug_draadrooster.jpg

toebeh._steam_s_niet_geperf_schaal.jpg

toebeh._steam_s_perf_schaal.jpg
Toebehoren voor de Combair-Steam S:

1 Geperforeerde schaal 2/3GN (gastronorm).
1 Bakplaat (en opvangschaal bij stomen) verchroomd staal 2/3GN.
1 Draadroosters 2/3GN
1 Bakplaat in DualEmail

combair_bakplaat_dualemail.jpg

Accessoires.

Zeer uitgebreid, naast de vaste toebehoren die per stuk als accessoires
verkrijgbaar zijn, zijn er bakplaten in geëmailleerd email, in DualEmail,
1/3GN schalen (geperforeerd of niet), diepe gastronorm bakjes om bvb. soep of fond in te maken enz..