koken met stoom / stoomkoken

Version Français
Miele inbouw steamer DGD 4635
Het paradepaardje van Miele.

mielestart.jpgDGD4635 is de ondertussen ‘legendarische’ inbouw steamer van Miele.
‘Legendarisch’ omdat als gevolg van een uitgekiende marketing en een sterke positionering heel veel mensen denken dat dit de échte stoomoven is (in tegenstelling met andere toestellen die er minder spectaculair uitzien).

Alles wat met deze stoomoven drukloos gestoomd wordt, kan echter met om het even welke andere stoomoven of zelfs met een geperforeerde stoompot/koker of zelfs met een bamboe stoommandje bereid worden.

Maar, laten we even kijken wat Miele zelf over deze oven vertelt.

Lees meer...

 
Evaluatie

miele-introevaluatie.jpgFeit: De stoomoven DGD4635 is een apparaat van hoog technologisch niveau (met een navenant prijskaartje).
(Kritische) vraag: biedt deze stoomoven zoveel toegevoegde kwalitatieve waarde als beweerd wordt en is het prijskaartje ervan evenredig met de kwaliteiten van de oven?
Een opmerkelijke vaststelling bij het lezen van wat Miele zelf over deze stoomoven vertelt, is dat er erg weinig argumentatie te vinden is over kwalitatieve aspecten. Ik bedoel, stoom ik mijn groenten, vis, vlees… zoveel beter met deze oven? En waarom? Die vraag wordt nergens duidelijk beantwoord. Overlopen we even de verschillende punten waarmee Miele ons met deze stoomoven laat kennis maken.

Lees meer...