koken met stoom / stoomkoken

Version Français
De perfect gebakken hamburger.

       

   Perfecte_hamburger_2

Een hamburger bakken zodat die aan de buitenkant een mooi korstje heeft maar
binnenin zacht en sappig blijft en toch gaar is (80° !), is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Maakt u gebruik van een goede combi steamer met een sonde, dan gaat dit geduldwerkje
als een fluitje van een cent en krijgt u telkens opnieuw een perfect gebakken hamburger.

     Ingrediënten.

Eén tot meer hamburgers, van ongeveer gelijke dikte, gewicht en grootte.
Peper en zout.
In snippers gesneden teentje look.

     Bereiding.

Kruid de hamburger(s) met peper en zout.
Steek hier en daar en naar smaak wat snippers look in het vlees.

Kleur de hamburger om en om in boter in een warme pan.
Breng in één hamburger een temperatuursonde aan.

Steek de sonde mooi horizontaal in het midden van de schijf.

   Perfecte_hamburger

Schik op een ingevette braadschaal of, indien het slechts om één of twee hamburgers gaat zet u ze mét de bakpan in de oven (opgelet met pannen
met kunststof handgreep).

Kies de functie ‘warmelucht vochtig’ of warmelucht met 25% vocht (stoom).
Oventemperatuur 165° - kerntemperatuur 80°.
Schuif in de oven en start de bereiding.

Na ongeveer 25min haalt u een (of meer) perfect gebakken hamburgers uit de oven.

Opgelet!, - trek de sonde niet meteen uit de hamburger, maar oefen enkele minuten geduld.
De sonde heeft een kleine tunnel in het vlees gemaakt en fungeert als een soort 'stop'.
Trekt u de sonde toch pmeteen weg, dan zal een stroompje vleessap uit het gat die de sonde gemaakt heeft wegvloeien.

Lekker met een knapperig slaatje en/of wat ketchup.

Smakelijk! 

 

Kookwijzer