koken met stoom / stoomkoken

Version Français
Over maten en gewichten.

lepels.jpg

 


1 Eetlepel aardappelzetmeel, 2 kopje rijst, een klontje suiker….
Vertrouwde informatie die in elk recept terug te vinden is, maar die dikwijls voor twijfel zorgt.

Er zijn namelijk grotere en kleinere eetlepels en grote en kleine kopjes.

Het lijkt derhalve nuttig dacht ik om even een overzicht te geven hoeveel gram met een lepel of een kopje van een aantal courante producten bedoeld wordt.


Opgelet – een eetlepel (el) is steeds afgestreken.

aardappelzetmeel - 1 kopje = 150gr / 1 eetlepel = 9gr
amandelpoeder - 1 eetlepel = 10gr
bloem - 1 kopje = 90gr / 1 eetlepel = 8gr
brood - 1 snede = 35gr
cacaopoeder - 1 eetlepel = 8gr
een ei = gemiddeld 50gr
gelatine - 1 blaadje = 2gr
griessuiker - 1 kopje = 140gr / 1 eetlepel = 15gr
muesli - 1 eetlepel = 10gr
koffie gemalen - 1 eetlepel = 4gr
maïszetmeel - 1 kopje = 105gr /1 eetlepel = 8gr
olie - 1 eetlepel = 10gr
paneermeel  - 1 kopje = 95gr
poedersuiker - 1 kopje = 110gr / 1 eetlepel = 9gr
griesmeel - 1 kopje = 120gr / 1 eetlepel = 9gr
rijst  - 1 kopje = 150gr / 1 eetlepel = 15gr
rijst gekookt - 1 kopje = 100gr
rozijnen  - 1 kopje = 100gr
suiker - klontje = 6gr
zout - 1 eetlepel = 15gr

 

Kookwijzer