koken met stoom / stoomkoken

Version Français
Aan welke eisen moet een goede kerntemperatuursonde voldoen?

Sinds een goede twee jaar gelden de échte combi stoom / warmelucht oven zijn intrede deed op de markt van huishoudelijke keukenapparaten, kwam meteen ook kooktechnologie beschikbaar die tot dan voorbehouden was aan de professionele keuken.

Denken we maar aan de mogelijkheden die het combineren van stoom + warmelucht biedt, - en aan het gebruik van de kerntemperatuursonde.

Niet elk merk biedt zijn combi stoom / warmelucht aan met een sonde.
En van de combi’s die een sonde hebben, werken lang niet alle sondes zoals men mag verwachten.

Hoewel een sonde kan gebruikt worden bij nagenoeg alle functies van een combi stoom / warmelucht, beperkt ik mij hier tot het puur stomen.

Wat zijn de drie, uiterst belangrijke, punten waar u moet op letten wanneer u de aankoop overweegt van een combi stoom / warmelucht met sonde?

kernt_sonde_detail.jpg

• De sonde moet kunnen gebruikt worden met puur stomen. Dus zonder toevoeging van warmelucht.

• De sonde moet een bereik hebben van 10 tot 99° (meetwaarde wordt op het display van de oven getoond vanaf kernt° 30°). 
Met een sonde die begrenst is op 90°, kunt u bepaalde harde producten (bvb. aardappelen) niet met de sonde stomen.

• Een sonde kan ook een belangrijke rol spelen wanneer u met vacuüm en stoom gaat koken. Een sonde met een beperkt bereik kan ook daar voor problemen zorgen.

Informeer u goed om latere teleurstellingen te voorkomen.

Succes!

 

 

Kookwijzer