koken met stoom / stoomkoken

Version Français
Tonijn bereiden.

Vraag gestuurd door Ann Pepermans

   Vraag: 

Beste, wil graag verse tonijn bereiden, koop hiervoor meestal een gebraadje dat ik aanbraad in de pan, maar op deze manier is de binnenkant nog koud. Kan de stoomoven hierin helpen, vb. opwarmen met profi stomen, maar welke temperatuur dan en hoelang ongeveer? (eet tonijn graag rood maar warm). Ik heb een multi-stoomgaar oven van AEG.
 


Ons advies

Beste,

Er zijn twee mogelijkheden om deze bereiding te maken:

1 - Bakken in een antikleef pan (Greenpan), op matig vuur en uw tonijnhaasje dikwijls omdraaien terwijl u de kant die bovenaan ligt met een lepel met bakvet overgiet.
Hoe lang u moet bakken hangt van de dikte van de vis af.
Even met uw duim duwen (zoals de gaarheid van biefstuk testen) kan helpen.

2 - Begin met de tonijn een uur vooraf uit de koelkast te nemen.
Kkruid en bakt / kleurt de tonijn aan in de pan – NIET dichtschroeien.
Steek de temperatuursonde horizontaal en mooi in het midden in de vis en plaatst deze in een met boter of olie ingevette schaal
op het rooster in de oven

Kies een kerntemperatuur van 50° in voor de vis (kern is nog net rauw maar 50° warm) en stel de ProCombi in op functie 3 Combi Stomen / 180°.
U hoeft geen tijd in te stellen want de oven stopt of geeft een sein wanneer de kerntemperatuur bereikt is.  

Dan is het een kwestie van snel opdienen op voorverwarmde borden en eten.

Nog even warm houden kunt u op dezelfde ovenfunctie aan 80°.

 Succes!

 

Forum

Elke vraag wordt met deskundig behandeld en indien mogelijk beantwoord door het KOKEN MET STOOM-team. Om een goede en correcte werking te garanderen, kunnen alle vragen verzonden worden via dit formulier.