koken met stoom / stoomkoken

Version Français
De veelzijdige Combi Steamer

De combi steamer of combinatieoven (warmelucht gecombineerd met stoom)
is het meest universele keukenapparaat in de hedendaagse keuken.

Kies als apparatuur voor een nieuwe keuken niet voor een pure stoomoven
of een pure warmelucht oven, maar voor de combinatie van beide.

De combisteamer kan gebruikt worden voor elke mogelijke bereiding;
   • puur stomen, - vis, groenten, gevogelte…,
   • regenereren, - perfect opwarmen van koude gerechten,
   • ontdooien, - zonder risico van gedeeltelijke garing,
   • bakken, - brood (vers deeg), broodjes & croissants voorgebakken…,
   • warmelucht, - taart, drogen…,
   • warmelucht vochtig, - gebraad, kip, parelhoen, rosbief, lamsbout…,
   • warmelucht + stoom, - gratin…,

Met een combisteamer kan je eveneens pasteuriseren en steriliseren.

De precisie van de betere toestellen biedt bovendien een reëel alternatief voor de computergestuurde thermostatische bain marie van de professionele keuken.
De combinatie met vacuüm ligt derhalve voor de hand.

Advies van de redactie van ‘kokenmetstoom.be’ om de meest ideale apparaten-combinatie voor een nieuwe hedendaagse keuken te kiezen?

Een goede combisteamer, (kookfuncties zie boven), + een pure warmelucht met boven-, en onderwarmte, grill en spit.

Vragen? – Neem contact op via het FORUM van deze website.